Sfaturi pentru nunta - Blog:Nunta - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Sfaturi pentru nunta

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cel mai simplu ar fi sa apelati la un organizator platit, o firma care sa se ocupe de toate detaliile nuntii dvs. Este comod si este mai sigur. Si mai exista un avantaj, nu vor aparea discutii in familie referitoare la cum a fost organizata nunta. Soacra mica nu va mai putea da vina pe soacra mare pentru nu-stiu-ce aspect al nuntii. Veti evita astfel discutiile din familie, veti avea tot timpul o scuza, iar organizatorul va fi un paratraznet din afara familiei. Pentru orice reclamatii din partea rudelor, veti motiva ca organizatorul a gresit. E moral? Poate nu, dar e mai sanatos pentru relatiile de familie....mai mult[1]

10 faturi pentru nunta perfecta

1. Nu incepeti organizarile pentru nunta pana nu ati stabilit cu precizie numarul de persoane carora vreti sa le trimiteti invitatii, precum si stilul nuntii: rustic, clasic, elegant, neconventional, de epoca etc. Va trebui sa faceti o lista in care sa scrieti toate persoanele pe care le doriti neaparat prezente, apoi sa le dati posibilitatea si parintilor de a face o astfel de lista, nasilor si socrilor de asemenea. Mai apoi puneti listele cap la cap si decideti definitiv caror persoane le veti trimite invitatii. Abia dupa ce ati stabilit aceste detalii pueti decide ce local este potrivit pentru nunta voastra si puteti incepe restul pregatirilor.

2. Nu veti avea timpul necesar pentru a rezolva toate sarcinile ce trebuie indeplinite pentru ziua nuntii si va veti simti foarte obositi si stresati de veti incerca sa le rezolvati singuri. O idee buna ar fi sa incercati sa scrieti pe biletele acele sarcini pe care considerati ca v-ar fi mai greu sa le rezolvati voi si inmanati biletelele parintilor, prietenilor etc. De multe ori va vor veni si ei in ajutor si veti rezolva mai usor si mai repede toate sarcinile pe care vi le-ati propus. Si voi veti face acelasi lucru pentru prieteni, asa ca obligatiile se vor echilibra. De asemenea puteti stabili anumite responsabilitati cavalerilor si domnisoarelor de onoare, iar pentru a afla care sunt responsabilitatile acestora puteti citi “Ce roluri au domnisoarele si cavalerii de onoare”.

3. De obicei nasii se aleg prin traditie fiind cei de botez ai mirelui, apoi cei de botez ai miresei. Daca insa nu doriti sa respectati traditia, ati fost refuzati sau aveti alte motive pentru care nu puteti alege traditional nasii, atunci ar trebui sa cautati ca acestia sa va fie apropiati sau sa va poata deveni prieteni, caci ei sunt parintii vostri spirituali si va vor ajuta in multe probleme ale vietii. Pentru a va decide daca este mai bine sa alegeti nasii din randul prietenilor sau din interes, puteti citi pro si contra acestor decizii aici. Nasii alesi ar trebui sa aiba si nume frumoase, altfel ce veti face daca vor dori sa va boteze copiii?

4. Pentru miresici: nu mergeti singure in cautarea rochiei de mireasa! Chiar daca parerea voastra este cea mai importanta, este posibil ca cel putin in acele momente sa va inselati in unele privinte si atunci ati avea nevoie de parerea unei persoane de incredere. Mai mult, cineva cu experienta va poate oferi sfaturi pretioase cu privire la accesoriile pentru rochia de mireasa (gentuta, voalul, jarteaua etc.) pe care ar trebui sa le achizitionati odata cu rochia visurilor voastre.

5. Este indicat sa va luati macar doua zile libere de la serviciu in cursul saptamanii caci atunci sunt majoritatea magazinelor deschise. Mergeti si probati rochii de mireasa cat mai multe (insotite de cineva, cum am spus mai sus) in ideea de a stabili genul rochiei si culoarea care vi se potriveste cel mai bine (o anumita nuanta de alb, crem, roz etc.). Nu va luati bani la voi, caci veti fi tentate sa va cumparati o rochie care va place foarte mult, ca mai apoi sa vedeti o alta ce o sa vi se para si mai frumoasa. E bine sa evitati regretele de acest gen. Dupa mai multe zile de cautare este indicat sa va achizitionati rochia de mireasa.

6. Atunci cand probati rochia pe care vreti sa o cumparati ar fi bine sa purtati pantofii de nunta sau unii ce au aceeasi inaltime a tocului. In felul acesta puteti stabili daca lungimea rochiei este potrivita sau trebuie modificata.

7. Incercati sa va achizitionati toate accesoriile odata cu rochia de mireasa ori macar sa o aveti la voi, altfel este foarte greu sa nimeriti materiale potrivite pentru geanta de mireasa, pentru voal, palarie, manusi etc. Riscati ca aceste accesorii sa fie din alt material sa sa aiba o alta nuanta decat rochia.

8. O noua tendinta in privinta accesoriilor este confectionarea acestora din materiale brodate. In locul colierului puteti alege o broderie delicata in aceeasi nuanta cu rochia iar efectul ar fi unul minunat.

9. Chiar daca le-ati inmanat rudelor apropiate si prietenilor biletele cu cateva sarcini, totusi nu va lasati rudele apropiate si mai ales parintii sa imparta piscoturile si sampania la primirea invitatilor si nici nu le dati sarcini care sa trebuiasca indeplinite in timpul ceremoniei religioase sau a cununiei civile. Vor fi la fel de prinsi in emotiile evenimentelor ca si voi si riscati sa nu fie prezenti acolo unde trebuie, sa uite piscoturile etc.

10.Incercati sa programati majoritatea sesiunii de fotografii de la finalul cununiei religioase undeva intr-un parc apropiat sau langa un monument important ori casa istorica. Ideea este sa nu intarziati cu foarte multe poze in fata bisericii. O poza de grup, una cu prietenii, una cu familia si cea in care iesiti pe sub bolta de flori sunt suficiente. Nu veti avea timp de foarte multe cadre pentru poze si nici nu este comod daca sunt in asteptare si alte cupluri, riscati sa faceti poze si cu altii, miresele prezente vor face valva incercand sa isi fereasca privirile de voi etc.

Alexandra (talk) • 16 septembrie 2009 11:36 • no comments
Unelte personale