Meniu nunta - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Meniu nunta

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cuprins

Meniu de vara pentru o nunta perfecta

Indiferent daca alegeti un meniu de nunta servit invitatilor sau optati pentru un bufet suedez noi va sugeram o serie de preparate culinare potrivite unei nunti de vara:
Nuntile petrecute vara au farmecul lor astfel incat mirii se pot bucura de soare si vreme buna, de tinute lejere care sa nu ii incomodeze, de timp bun pentru drumurile din timpul pregatirii etc. Invitatii de asemenea pot alege tinute lejere, poate chiar usor sexy, caci anotimpul le permite. Meniu de vara pentru o nunta perfecta

Totusi pentru ca voi si invitatii vostri sa va simtiti bine in timpul petrecerii de nunta va trebui sa alegeti cu grija decorul (indicat fara lumanari sau un local cu aer conditionat) precum si meniul. Temperaturile sunt destul de ridicate iar mancarurile grele sau fierbinti nu sunt indicate.

indiferent daca alegeti un meniu de nunta servit invitatilor sau optati pentru un bufet suedez noi va sugeram o serie de preparate culinare potrivite unei nunti de vara:

Aperitivele


Acestea trebuie sa fie sarace in grasimi, astfel cascavalul, smantana, maioneza pot fi inlocuite cu succes de salatele din fructe de mare spre exemplu. De asemenea platourile de aperitive pot contine branzeturi slabe asortate cu legume reci precum rosii, castraveti, salate. In privinta bauturilor le sugeram pe cele care se servesc cu gheata.

Al doilea fel al meniului de nunta


In general sunt preferate supele si ciorbele reci, de legume, ori servite caldute daca acestea contin carnita de pasare. Supa bulgareasca, supa de pui, supele de legume sunt deci preparatele cele mai potrivite pentru petrecerea voastra de nunta.

Al treilea fel al meniului de nunta


Invitatii prefera cel mai mult fripturile. Fie alegeti gratarul de pui, fie invitatii vor putea alege intre preparatele din pui si cele din peste. Nu serviti doar peste caci adesea se intalnesc persoane carora nu le place carnea de peste. Aceste preparate le puteti asorta cu un ghiveci gustos de legume, cu salate sau cu piure de cartofi. Se vor servi vinurile potrivite reci.

Desertul Meniu de vara pentru o nunta perfecta


Exceptand gustarea din delicatesa serii, mai exact tortul de nunta, desertul invitatilor poate fi reprezentat de preparate din fructe, spre exemplu salata de fructe servita rece. O idee apreciata de invitati ar fi sa se bucure de gustul fin, rece si aromat al unei cupe de inghetata ornata apetisant cu ciocolata si siropuri. Daca totusi aceste idei pentru desertul de nunta nu corespund posibilitatilor si dorintelor voastre puteti alege si ruladele de fructe reci sau alte prajituri cu fructe. Evitati insa ciocolata si frisca atat pentru faptul ca nu sunt preparate usore cat si pentru a nu eclipsa gustul tortului de nunta, acesta trebuie sa ramana cel mai apreciat.sursa:

http://delly.garbo.ro/articol/Lifestyle-culinar/1261/Meniu-de-vara-pentru-o-nunta-perfecta.html

Cum sa reduceti cheltuielile meniului la nunta

Alegerea meniului la nunta nu este o sarcina usoara si bunastarea invitatilor depinde de ceea ce au pe masa. Aceasta nu inseamna ca nuntasii trebuie sa se imbuibe cu mancaruri si bauturi, dar nici sa plece flamanzi nu este indicat.

Un meniu traditional de nunta se compune din:


- aperitive reci ;


- aperitive calde ;


- friptura ;


- sarmale ;


- cafea ;


- desert ;


- bauturi alcoolice (tarii) ;


- bauturi alcoolice slabe (vin, bere) ;


- bauturi racoritoare (apa minerala, sucuri acidulate, sucuri naturale) ;

in alegerea meniului de nunta trebuie sa tineti cont si de anotimpul in care minunatul eveniment se desfasoara. Mai exact, daca este vara puteti opta pentru mai multa bere si bauturi racoritoare si pentru deserturi reci precum inghetata. In cazul in care nunta are loc in lunile friguroase veti pune accent pe bauturile alcoolice tari si pe mancarurile calde.

Meniul la restaurant


Daca petrecerea nuntii se va organiza intr-un restaurant (sau cantina) este bine sa stabiliti de la inceput daca cei din restaurant va permit sa veniti voi cu bauturile. Costurile ar fi cu mult mai mici daca ati cumpara dumneavoastra toate bauturile la un pret en-gros chiar de la producatori, caci adaosurile restaurantului sunt simtitor mai mari, mai ales cand numarul invitatilor este unul insemnat. Sunt unele restaurante care nu permit decat aducerea vinului de catre dumneavoastra, insa ideal este sa gasiti acel local ca va acorda cea mai mare libertate.

Politica” restaurantelor este sa obtina cati mai multi bani de la clientii lor, tocmai de aceea va vor tenta cu unele specialitati mai ales in cadrul aperitivelor. Aceste specialitati sunt destul de scumpe si ati putea opta pentru aperitive simple, spre exemplu: salam de vara, cascaval, rosii, icre (de evitat vara), branza, sunca. Pentru aperitivele calde alegeti ceva simplu si care place oricui: peste, ficatei, crochete de cascaval.

Desi in zilele noastre furtul bauturilor si al mancarii nu prea se mai practica, totusi chelnerii pot “extrage” cateva sticle de vin sau chiar bauturi mai scumpe, paguba fiind si mai mare. De aceea este bine sa rugati un prieten (cel mai bine unul foarte apropiat sau o ruda, dar nu parinti caci ei vor fi la fel de prinsi ca si voi in evenimentele nuntii) sa fie atent la bauturile aduse de chelneri. Pentru a face o impresie buna puteti alege la unul din aperitive o specialitate pe care stiti ca invitatii o mananca destul de rar si care sa nu fie foarte costisitoare. Astfel le veti face o surpriza, insa aveti grija ca acea specialitate sa nu fie prea exotica, altfel riscati sa nu fie pe gustul tuturor.

Bufet suedez?

O alternativa a meniului o reprezinta bufetul suedez. Va veti gandi ca invitatii se vor imbulzi si friptura se va termina foarte repede? Ei bine, daca alegeti cu grija felurile de mancare veti evita astfel de inconveniente.

Puteti cere ajutorul unei firme de catering sau chiar voi puteti organiza bufetul suedez. Mergeti la piata si cumparati multe legume si fructe din care veti face tot soiul de salate de legume si de fructe. Salatelor de legume le puteti adauga si bucatele de carne, astfel vor fi mai satioase. Pentru celelalte preparate din carne, pe langa friptura (unde nu trebuie sa exagerati cantitativ) puteti prepara si diverse mancaruri cu multe sosuri, care sunt foarte gustoase si nu la fel de costisitoare. Puteti organiza trei mese: una cu salate de legume si fructe, una cu preparatele din carne si sosuri si una cu deserturi si bauturi. Astfel nuntasii vor manca ce le place mai mult si veti economisi bani.sursa:

http://mirese.kudika.ro/articol/mirese~pregatiri/12976/cum-sa-reduceti-cheltuielile-meniului-la-nunta.html

Meniu de nunta cu gratar

Daca esti in cautarea unei idei estivale pentru petrecerea de nunta ai putea lua in considerare ideea de a face un gratar. Mai ales la o nunta vara sau primavara gratarul se potriveste manusa. Iata cateva idei pentru a planui petrecerea perfecta pentru invitatii tai.

Gratarul si accesoriile


Inainte de a planifica sa faci un gratar trebuie sa te gandesti la tipurile de mancare pe care le vei servi. Ai nevoie de echipament specific si de o persoana care stie sa faca gratar pentru un grup mare de persoane. Trebuie sa te gandesti si la ce tip de gratar sa folosesti fie pe carbuni sau gaz.

Feluri principale si garnituri


Exista mai multe optiuni atunci cand vine vorba de felul principal. Ai putea oferi friptura, carnaciori, frigarui, un porc intreg, peste sau pui.

Este usor sa selectezi celelalte feluri de mancare si garnituri. Poti opta pentru cartofi copti, salate, legume la gratar.

Tine minte ca trebuie sa te simti bine si sa nu te ingrijorezi daca se face dezordine. Pune la dispozitia invitatilor destule servetele si eventual niste recipiente speciale pentru a lua mancarea cu ei acasa, pentru ca va ramane destula.sursa:

http://www.planificarenunta.ro/Meniu-de-nunta-cu-gratar_--a11528.html

Nunta cu meniu vegetarian

Anuntarea invitatilor


Anuntati-va in vreun fel invitatii sa se astepte la un meniu vegetarian. O modalitate formala este prin intermediul invitatie de nunta in care sa specifici Cununia civila sau religioasa va fi urmata de o receptie cu meniu vegetarian.

Tine minte ca indiferent ce ar spune unii, este foarte posibil sa aveti un meniu absolut delicios.
Bucataria arabeasca sic ea libaneza contine multe feluri de mancare pentru vegetarieni, dar este bine sa limitati numarul de feluri de mancare extoice pentru a fi pe gustul invitatilor.

Tort pentru vegetarieni


Cea mai grea parta este poate gasirea unui tort pentru vegetarienii convisi. Din pacate, multi cofetari nu stiu cum sa faca un tort fara sa foloseasca oua, unt si lapte. Daca sunteti vegetarieni convinsi e bine sa cautati chiar voi o reteta de astfel de tort. Va puteti gandi la folosirea unui substitut pentru oua cum ar fi semintele de in. Pute gasi in carti de bucate pentru vegetarieni torturi de ciocolata, torturi albe, torturi cu morcovi sau sos de mere, torturi cu crema de branza sau pe baza de branza tofu.

Meniul de nunta vegetarian


Supe: minestrone, de castraveti, crema de ciuperci, crema de legume, de mazare, de bostanel, de rosii.

Paine: crostini, paine de porumb, bruschete, paine cu usturoi, focacia, cifle cu seminte.

Salate: salata cu fasole si rosii, salata de fructe, salata de paste, salata de cartofi, salata de spanac cu nuci, salata tabule, salata cu portocale, migdale si dressing vinegreta.

Aperitive: mini sandisuri, guacamole, hummus, legume pe gratar,noodles cu susan, ciuperci umpute cu rosii, coltunasi umpluti cu ierburi, tarte cu busuioc, sarmalute de post.

Antreuri: lasagna cu legume, legume marinate, miniquiches, tocanita ratatouille cu orez, ardei de post umpluti, ciuperci cu sparanghel, frigarui de legume cu usturoi si rozmarin.
Desert: mere coapte, pere coapte in vin, baclavale, tarte cu fructe.sursa:

http://www.planificarenunta.ro/Nunta-cu-meniu-vegetarian_--a10794.html


Unelte personale